21 Nisan 2010 Çarşamba

Görücü tekliflerine açığım!

Cuma günkü kabus gecenin ertesi günü full depresyonla geçti. Yataktan çıkmamak suretiyle bulduğum tüm abur cuburları tüketip, film ve dizi izledim. Kimseyle tek kelime etmedim.Ve pazar günü çiçek gibi uyandım. Bu dengesiz herifler yüzünden tam manikdepresif oldum yeminle.

Nefüs bir pazar kahvaltısından sonra dışarı attım kendimi. Hah işte şöyle ya, çiçek, böcek, mis gibi oksijen, sana herif mi yok lan düsturu ağzımda full neşe gezindim. Ferzan Özpeteğin filmine gittim sonra (Serseri mayın filmin ismi). Ya ben bu adamın filmlerine bayılıyorum. Sinema terminolojisine uyar mı yorumum bilmiyorum ama, inanılmaz lezzetli bi filmdi. Film bittiğinde yine, ‘ ipnelik ne güzel bişey, herkeş herkeşi cinsiyet ayırmadan sevse’ diye çıktım. Yanlış anlaşılmasın, eşcinsel falan diilim, hatta en büyük sıkıntım erkekleri fazlasıyla sevmem. En az Ferzan kadar seviyorum valla bak.

Sinema sonrası full fastfood ve alkolle günüm daha da şenlendi. Klişe biliyorum ama, neden seratonin salgılatan yiyecek ve içecekler bu kadar zararlı. Bağımlı olmayalım diye zaar.

Ha bu arada görücü usülüyle birini bulmaya karar verdim. Gerçi en sonki deneme tam bir fecahatti. Annemin yıllardır katıldığı bi gün var böyle 20 yıllık falan. Ölen teyzelerin yerlerine gelinleri yada kızları katılıyo. Neysecime geçen sene kendi aralarında konuşurlarken hanım teyzelerden biri demişki, ‘bizim bi ahbabımız var oğlu bekar, ateşe olacak ilerde yurttdışında yaşayacak, ama yalnızlık tak etmiş canına. Senin sanita da bekar madem bi görüştürelim’. Annem kızacağımı düşünüp reddetmiş önce, sonra bunun kanına girmişler bi dene diye. Annem söyler söylemez ağzına tıktım resmen lafları. ‘Görücü usülüne mi kaldı işim o kadar vahim yani, benim özel hayatım sizin günün mezesi mi yani, bu nası iş’ falan diye. Sonra sinirim geçince gidip yanına sordum. ‘Kaç yaşındaymış bebe’ diye.

Neysecime teoride herşey süper. Ama annesiyle kız arattığına göre kesin sümsük bişiydir bu diye düşünüyodum ki annem , ‘ya kızım o da belki senle aynı durumdadır’ diyince empatiye sevk ettim kendimi. Annem çocukta açılmamış gül goncası imajı yaratayım diye cebimi vermemiş . Evden aradı yazık. Neyse, bu gelip evden alayım seni diyince adresi verdim. Kararlaştırılan saatte bi araba apartmanın önüne yanaştı, evi aradı ve aşağı indim. Bu ne biçim müstakbel ateşe lan dedim, arabayı bi göreceksiniz dökülüyo. İçerisi de ahır gibi kokuyo. Neyse bindim araca. Aboo tam imam hatip tipli bişiy. Saçına barı bi jöle süreydin lan. Nereye gidelim diyince yakınlarda bi yere gidelim dedim. Peki diyip bi alt caddedeki pastaneye götürdü beni. Liseli bebelerin takıldığı bi pastane burası bu arada. Neyse hanımlığımı bozmadım. Limonata söyledi bu, gülesim geldi iyice. Bira içecek diiliz ya diye ayar verdim kendime.

Bu konuşmaya başladı. Ay nasıl tiz bir ses tonu. Olan libidoyu da aldı götürdü benden. Tam görücülük bi muhabbet. Ne okudunuz, ne ile meşgulsünüz, kaç kardeşsiniz. Tam mülakat valla. Afakanlar bastı mı bana. Ha bu arada eleman da hayalkırıklığına uğradı. Malum, benim tipim de ona göre diildi. Mevsimlerden yaz olunca haliyle giymişiz askılıyı. Bide yeni yaptırmışım dövmeyi serde göstermekte var ya. Adam da irite oldu mu. ‘Dövme seviyosunuz galiba derken’ atsinaa görmüş gibi bakıyodu küçük prensime. Ya siz diye sorunca, ‘bedenime dışardan müdahelelerden hoşlanmam’ dedi. Bu nası cevap aslanım ya. Sanki memişlerin estetik mi diye sorduk. 1 saat kabus gibi sorularla zaman öldürüp kalktık. Ama ikimiz de bitse de gitsek modundaydık. Bu beni eve bıraktı, görüşürüz diye yalandan sırıttık. Bi daha ne o aradı nede ben.

Başımdan böyle bir tecrübe geçmiş olmasına rağmen bi arkadaşım tekrar soktu aklıma. Yani böyle aileler karışmadan arkadaş aracılığıyla olcak sanırım. Çöpçatanlık deniyo galiba buna. İşte öyle bişiy

Yav amma evlenme delisi gibi duruyorum lan. Yok valla evlenmek diil öncelik. Önceliğim şöyle helal süt emmiş bir sevgili yapmak. Benim bulduklarım ya bardan yada iş çevresinden. Onların da alayı vesikalı pezevenk malum. Bakcez artık.

11 yorum:

Leah dedi ki...

Elalem görücü usuluylen ne cevherler buluyo da kapağı atıyo, sana imam hatipli mi denk geldi yahu :/ Benim annem de hemşire arkadaşlarıyla habire gün yapıyo. Resmen bütün gün boyunca çoluk çocuk muhabbeti yapıyolarmış. Seninki ne okuyo, sevgilisi var mı bilmem ne diye. İşi gücü yok bunların naapsınlar :D

Hatchipu dedi ki...

heuheue.. imam hatip bebeye cok güldüm =) pastane, limonata. oy yesinler onu. cidden bak. yesinler, tükensin =)

hem sen kac yasindasinki böyle telas yapiyorsun. (diyene bak haha)

ama cidden simdi. mesela ben manikdepresifligimin manik zamanlarinda "amaaaan, daha erken, napcan simdis evgili mevgili, hayatini yasa falan filan..." diyorum, sonra geliyorlar bana ordan burdan evlilik davetiyeleri gelince, yada arkadas " kiz hatce, yeni birisiyle tanistim,,ayyyy bi görcen...bla bla.. yarin bulusucaz yine..bilmemne.." diye anlatinca =)

ama bak bide ne demisler..?!

sabreden dervis muradina ermis..

...hayir, kesinlikle gebermemis ?!

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Seninki saçma olmuş biraz.. fotoğrafını motoğrafını görmeden, facebookunu falan kurcalamadan höt diye dalınır mı yahu olaya... aha böyle limonata içer dönersin evine.

Pufffff... yok ki bende böyle yengeler, teyzeler:((

TuTsİ dedi ki...

Wayy be

" bedenime dışardan müdahele sevmem "

adama arkadanmı yaslandın naptın
alt tarafı dövme değilmi o :Pp

bırak sen bu görücü muhabbetini
hıyarlar beğenmeye gelirde beğenilirmiyim derdinde değillerdir

sanitabant dedi ki...

@Leah: sen okulu hele bi bitir, işe başla ondan sonra sizinkilerde mürvet formatına geçerler:)

@Hatchipu: Yaş 32 olcek karta kaçtım karta:))

@öküz : görücü usülüne acemi olduğun nası belli:)şekerim büyükler görür, beğenir. Sonuçta onlara göre erkeğin çirkini yoktur, hem zamanla da sevilir:)Bizimkilerin gününde bu işlerin kompetanı Mukaddes teyzeymiş.Mukaddes teyzeyle erkek zevkin tutuyosa yaşadın demekki:)
Bizimkilerden verebilirim sana seve seve:)

@Tutsi: Limitleri zorliim de öyle bırakıyım bu işleri:)

Stil Direktoru dedi ki...

Güzelim konu ile alakasız ama hemen döneyim unutmadan dedim. 2 aya gidicem alırım istediğim cameo olsun. Ankara aşığı biri olarak ki blogumda bir sürü yazım var tanıtan :) sana alırım sen takipte kal yazarım haber ver bana da al diye ok sevgiler

sanitabant dedi ki...

ne şahane bi insanmışsın sen eda:)hohoytt takipteyim o vakit:)

Stil Direktoru dedi ki...

Biber sürerim diline :) Ne olacak kuzum, hep bana rab bana diyecek halimiz yok herhalde :) Amsterdam'a gidiyorum yazarsam dürt beni, kafa bi dünya unuturum ben ok :) mucx kocaman

sanitabant dedi ki...

heh aynen Amsterdamdan almış o benim keşfettiğim antikacı da. Hasretlen gidişini bekler öperim:)

Joey Potter dedi ki...

Sanita Sanita adam bedenine dışardan müdaheleden hoşlanmıyor sen ne diyorsun hala ha ha ha :)) O nasıl bir cevap ya. Ferzan Özpetek filmini acilen izlemem lazım :) Takma kafana her şey olacağına varır. Ne derler bilirsin Gökten Er Ryan yağsa sana Meg Ryan düşer ha ha ha.

sanitabant dedi ki...

bahtsız bedevinin holywood uyarlaması gibi bişiy yani, güzel lafmış sevdim:))
evet muhakkak izle joey, ferzanın filmleri uzun süre vizyonda kalamıyo malesef