19 Haziran 2010 Cumartesi

Buyrun papatya çayına


Bu akşam pek efkarlıyım sevgili okuryazarlarım. Tansyonumun sıcaklardan habire inmesinden midir nedir, gözlerim yakın çekim Matmazel Deniz gibi ıslak ve de puslu.  Hazır bünye kolunu bile kaldıramayacak melankolik mecale ulaşmışken, bari ambiyans tam olsun diye bir iki de tilayt yaktım. Buhranlardan buhranlara koşacağım bu gece.
Ablam Marilyn ve kardeşim Suelın gittiğinden beri çok yalnızım. İsimlerden anlaşıldığı üzre kökenlerimizin ta Teksas’a  dayandığını söyleyip, götümü tavan yaptırmayı ne çok isterdim. Fekat gerçek; kendi halinde bir Anadolu asilzadeliği taşıyan ailemin, takma isim bulma konusundaki yaratıcılığı tamamen. Evet tüm ailem (ve dahi sülalem)  feyz aldıkları Amerikan selebritilerinden hiçbirini bana layık göremediklerinden olsa gerek ,  şahsıma gocagafa sıfatını uygun bulmuşlar. Hatta ablam Marilyn, tarafından sıkça kullandığı takma ismimi hoca efendi tarafından kulağıma söylenmesini teklif etmiş, iyi kalpli büyükannem tarafından ‘allahın yarattığıynan dalga geçilmez’ nidalarıyla püskürtülmüş.
Okul yıllarım takma ismimin öğrenilmesi korkusuyla geçti. Aramızda 2 yaş fark olan Suelın’la tenefüslerde karşılaşmak benim için kabir azabından farksızdı. Söyleyim mi söyleyim mi tehditvari sırıtışlarını gördükçe kalbim güpgüp eder, hemen yanına fırlar ‘ağzını kırarım’ diye etini çimdirirdim. İmdadıma sınıf arkadaşlarımca takılan takma isim yetişti de Allahtan, biraz rahat ettim. Ferdinant’tı adım. O dönem popüler olan bir çizgi filmin baş kahramanı. Anası çimlere yayılıp otlansın diye salınan, ancak romantizmden otları yemeye kıyamayan, ha bire çiçek koklayan buzağı Ferdinant. Romantik bir çocuktum. Elimden dalım gülüm eksik olmazdı, şehzadeler gibi dal koklardım. Hem gocagafadan çok daha asil bi isimdi, kabul edin.
Ne diyodum, ha çok yalnızım sayın okuryazarlar. Kastım karşı cins değil, o konuyu biliyosunuz artık. Abazalıklarımlan beyninizi fazlaca zikiyorum zaten. (yazık lan acıdım bak size)
Annemle 2 başımıza yaşıyoruz. Biçok insan bu durumu: pek cici, pek tatlı, pek girl power bulsa da, kazın ayağı öyle değil işte. Oldu olacak annemin nickini de yazıyım. Mickey Mouse. Dalga geçmiyorum valla. Gözlüklerinin üstünden bakışı nedense bize hep Mikiyi anımsatıyo. ( Ailece tedaviye ihtiyacımız var tamam kabul)
Kuşak çatışması falan diyip içinizdeki ergeni okşamayacağım yo yooo. Ben o kuşağı çözeli çok oldu okuryazar. Ama annemle konuşmaya çalıştığım anda kadın, ya Osman Maranki oluyo yada Müge Anlı.
 Doğada şifalı ne kadar ot çöp varsa bizim mutfakta mevcut. Her gün yeni bir şey duyuyo. Yok keçiboynuzu suyu astıma iyi geliyomuş, 5 kg almış, her sabah kaynatıp içecekmişim. Hoop sabaha elimde bi termos keçiboynuzu suyuyla işe gidiyorum. 1 hafta sonra sıkılıyo, trend değişiyo bide tabi. Gözümü bi açıyorum tepemde kahve değirmeninde çörekotu öğütüyo. Neymiş; açkarnına yenen öğütülmüş çörekotu sindirim sistemine birebirmiş. Güne çoğunun adını dahi bilmediğim otları, çöpleri yiyerek ve içerek başlıyorum.
Bişey anlatacak oluyorum mesela, Müge Anlı’nın programından bi vakayla muhakkak bi benzerlik buluyo. ‘Ayşe götlük yaptı’ diyorum mesela,
- Aman kızım bak Müge’de geçen senin gibi bi kız çıktı. Bi arkadaşına kredi çekmiş, arkadaşı hem bunun kocasını elinden almış hemde krediyi takmış gitmiş. Aman diyim dikkat et
cümlesini kıçına yapıştırabiliyo. Olmayan kocanı kaptırma korkusuyla susuyosun tabi.
Yok lan kötü değil, hatta çoğu zaman eğlenceli bile, ama işte her şeyi sansürleyip paylaşamamak bazen koyuyo. Oysa ki Marilyn’le, Suelın’la bambaşkaydım. E normal tabi kardeşim onlar sonuçta.
Ama böyle içim darlandığında papatya çayı kaynatmak yerine oturup bir iki hasbehal ediyolardı, iyi geliyodu. Özledim galiba, buruldum öyle .
Not: Antikcim özleme konusunda sana özenmiş olabilirim, kabul ediyorum:)




6 yorum:

Anti-Kahraman dedi ki...

yardir :)) yazida dikkatimi ceken kendimi yakin hissettigim hatta o bolumle evlenmek istedigim kisim ''Ne diyodum, ha çok yalnızım sayın okuryazarlar. ''

sanitabant dedi ki...

verdim gitti o bölümü antikcim:))

Joey Potter dedi ki...

Yaz geldi yonca bitti sendromu baş göstermiş canım sende. İki tane karanfil, bir taan havlucanı suya at kaynat iç bişiicin kalmaz :)

sanitabant dedi ki...

aha bunu da yazdım bi kenara joey:))

Hatchipu dedi ki...

sanitacım, şu diyeceğim şeyi çok bencil ve patavatsız ir şekilde diyorum, dikkat dikkat ! :

'' saha sık yazı yazsana kızım yaaa...''

seviom kız yazılarını, bakıom her gün. yazsana kızııığğğm =P

hadi bak.

söyletme insanı =P

sanitabant dedi ki...

hahaha saolasın hatchipu kuzusu