9 Şubat 2010 Salı

Erkek Dediğin Duvarı Delebilmeli !


İdeal erkek tanımıma bir özellik daha eklemiş bulunuyorum. Diğer özellikler nedir diye soracak olursanız  onu da sonra anlatırım. Efendim bugün keşfettiğim erkişi donanımı şudur : tamirat ve tadilat işlerindeki beceri. Diyceksiniz ki ‘ kızım bunun için ustalar, tamirciler var, o özellik de eksik kalsın boşverrr ‘ . Olur mu efendim, o bahsettiğiniz şahısları bulmak kolay mı Allah aşkına? Koca bulmaktan çok daha zor oldu benim için inanın. Bi insan 5 gün boyunca dandirikten bi raf çaktırmak için adam bulamaz mı? Bulamadım…Ya işi beğenmeyip burun kıvırdılar, yada istediğimden bambaşka bişiy yapıp çemkirince ben topuklayıp kaçtılar. Bugün kaçan namussuz Koçtaş’tan yeni aldığım mis gibi dübel ve vida setini de aşırmış. Çareyi arkadaşları aramakta buldum. Allah aşkına hiç mi biri anlamaz duvar delmekten?. Lafa gelince beyzadeler betonu bile delecek güçteler , ama icraat her zamanki gibi sıfır. Aradığım 3. arkadaş matkap ve dübel diyince ‘neyyyyy’ demediği  için mutlu oldum. Sanki Mimar Sinan’a evimi yaptırcam, o derece sevindim yani. Şunu da ekledi ‘ valla canım bir iki izlemişliğim var bizim eve tadilat için gelen ustalardan, ama hiç denemedim’.  'Olsun canım teorin iyiyse pratikte de şansın yüksektir ’  diye hemen eve çağırdım. Arkadaş geldi. Siparişim üzerine matkap , dübel ve ekstradan alçı da beraberinde. Bu alçı noolcak diyince, ‘yanlış delersem kapatırım’ diye bilgelik tasladı. Ben direkt demoralize oldum tabii. Ee adamı çağırıyosan elini de taşın altına koy bi zahmet diye kendi kendime telkinlerde bulundum. İşe önce  duvarı incelemekle başladı. Ama sanırsın ki M.Ö 1500’lü yıllara ait bir kalıntı inceliyo. Böyle okşarcasına duvara dokunmacalar falan. Sonra bi sigara yaktı, gözlerini kısıp uzaktan kesmeye başladı bu kez. Barda hatun kesen adam modeli. ‘Ee iş çıkar mı ? ’dedim , ‘ valla zorlarsak olur ’ dedi. Höhh!.
- Sistemli çalışmak lazım, önce bi ne yapacağımızı planlayalım
- Lan neyi planlıcaz, matkapla delip ferforje (ne seksi bi isim lan) denilen zımbırtıyı oraya şeedecez işte, sistem budur!  
- Ya kızım bu işler hassas işler, öyle çalakalem olmaz. Bak ben acele işi sevmem, yanlış yapma riskin artar. Dur hele bi sakin ol !
- Peki madem buyur, siz kesişmeye devam edin ben aradan çekiliyorum…
Beyzadenin sigarası bitince sistem adına bişiyler yapmaya başladı. Sonrası tam bir matematik ve geometri dersiydi. Zihin flashback konumuna geçti, silkelenip kendime geldim. Ölçmeler, biçmeler, yok duvarın düz olup olmadığını anlayabilmek için icat edilen su terazisinden bahsetmeler… Anlıyo gibi yapıp ‘ yaaa, cidden, gerçekten mi? ’ diye aptal sarışın tepkileri verdim durdum. Matkap sesini duyacağım anı iple çektim yeminlen .  Ölmüş gitmiş tüm matematikçileri rahmetle andıktan sonra, arkadaş nihayet matkap olayına geçti. Aleti tırt tırt diye bi iki kez debriyajlayıp ‘ gözlük yada kaynak maskesi gibi bişiy var mı? ’ diye sorunca, bana bir seğirme geldi. ‘ Gözlük namına güneş gözlüğü, maske olarakta uyku maskesi var ’ diyince hüsrana uğradı bu. Çıplak gözle delme işlemi başladığında çocuklar gibi şendim. Delikler açılıp  ferforjeler monte edildiğinde anladım ki, teoriyle pratik her zaman doğru orantılı olmuyodu. 2 ferforjenin yükseklikleri arasında bariz 10 cm fark vardı. ‘ Ya o kadar abartma 10 falan değil en fazla 5 cm fark var ’ diyince sustum. ‘ İçine sinmediyse alçı falan şeydelim ‘ diyince bu, aman yok kalsın dedim. Biliyorum ki o alçıyı yapıp, kafam kadar deliği kapatmak için harcanan zaman ve sabırla 2 Atatürk büstü yapılırdı kesin. Asimetrik mimari diye bişiy var mı bilmiyorum, ama otoriteler bunu görseler kesin litaratüre alırlar.
Haasılı erkek dediğinin kafası kadar bileği de çalışmalı (terbiyesizsiniz olum) . Ben napıyım ölmüş gitmiş pisagoru, thalesi, öklidi. Gelsin adam gibi duvarı delsin bi önce. Yeminlen o adam ‘ pii ’ demeden Pisagoru anlamassam neyim. Öyle adamın, icabında ayağını da yıkarım, metroseksüel pedikürü de yaparım (yapmadık değil). Hiç değilse tahteravalli şeklindeki raflara mahkum kalmam …

4 yorum:

Joey Potter dedi ki...

Kimseye minnet etmemek lazım. Bu tecrübeden sonra bir dahaki sefere kendin çakarsın çivini. Tek taşımı kendim aldım,çivimi de kendim çaktım bir çektirin gidin arkadaşlar diyiverecez yakında :))

sanitabant dedi ki...

:)aynen, bi sonraki sefere alasını ben yaparım, hep öyle oluyo ya zaten...

LaubaLi dedi ki...

iki tahtayı eğri büğrü çakamadında adam mı (?) çağırdın. eminim kendin daha eğri çakabilirdin :)

sanitabant dedi ki...

sonucun böyle olcağını bilseydim zahmet ettirtmezdim zaten:)